Dienstverlening

Ik ondersteun u graag bij het vertalen van beleid naar operatie en doe dit in de rol van interim professional, adviseur of projectleider. Mijn inhoudelijke aandachtsgebieden zijn BPM, Risicomanagement, Kwaliteitsmanagement en Operational Auditing. Daarnaast heb ik veel ervaring met het verzorgen van trainingen op de genoemde gebieden. 

Voorbeelden van uitgevoerde opdrachten:

  Bij een klant in de energiesector ben ik als senior risk specialist medeverantwoordelijk voor de coördinatie van het control self assessment proces van de organisatie, het uitvoeren van risk assessments, en de optimalisatie van 'segregation of duties' (functiescheiding) in één van de kernapplicaties van de organisatie.

•  Als lead auditor heb ik in meerdere Europese landen geïntegreerde audits uitgevoerd op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu bij leveranciers van componenten van het hoogspanningsnet. Deze audits heb ik onder andere uitgevoerd bij Siemens, Alstom en ABB, in samenwerking met DNV KEMA.

 Op basis van de Lean Six Sigma methodologie heb ik voor een klant in de energiesector een onderzoek uitgevoerd naar de rapportagestructuur van een grote business unit en hier verbetervoorstellen voor gedaan.

 Als internal auditor heb ik voor een organisatie in de energiesector gedurende langere tijd op interim basis operational audits uitgevoerd op onder andere het inkoopproces, infrastructurele projecten en diverse administratieve processen. Daarnaast heb ik een bijdrage geleverd aan de professionalisering van de auditafdeling.